Recepten voor een mooie, vrijwel rimpelloze huid, oftewel: Hoe krijg en houd ik een mooie huid?

Omgevings- en weersinvloeden beïnvloeden de huid. Daarom moet deze altijd zorgvuldig worden verzorgd en beschermd. Elk huidtype heeft een andere aangepaste verzorging nodig. Algemeen geldt:

  • Een consequente huidverzorging (van binnen en buiten), het hele jaar en in combinatie met gezonde voeding en voldoende beweging, schept de beste voorwaarden voor een gezonde en frisse huid
  • Om de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden moet naast een goede voeding ook een bodylotion worden gebruikt. Een bijzonder sterk belaste huid kan met extra producten worden verzorgd. Na het zonnebaden is het gebruik van een bodylotion of bodycrème in het bijzonder aanbevolen. Het gebruik van vochtregulerende crèmes kan een goede voeding echter niet vervangen. Bij een onvoldoende gezonde voeding moet dit tekort aan voedingsstoffen zoals aminozuren, worden gecompenseerd met behulp van voedingssupplementen.
  • Water is als levenselixer onmisbaar voor een gezonde, frisse huid. Door een voldoende vloeistofopname (tenminste 2 liter per dag) worden de huidfuncties ondersteund. Dat geldt vooral in droge en koude periodes.
  • Door een gerichte toevoer met vitamine B en C kan de weerstand van de huid duidelijk worden vergroot. Aminozuren als L-arginine en L-glutamine ondersteunen de stofwisseling en zorgen daarmee voor een optimale voeding van de huid en dragen zo aan strak bindweefsel bij.ährung der Haut und tragen zum weiteren zu einem straffen Bindegewebe bei.

Voor de verzorging van de vochtarme huid is het belangrijk niet alleen vocht zelf, maar ook natuurlijke vochtregulerende factoren als aminozuren toe te voeren. Deze hygroscopische (de eigenschap vocht uit de omgeving op te nemen) substanties kunnen in een voldoende dosering de huid langdurig van vocht voorzien.

Bij de verzorging van de vetarme huid worden huideigen en huidverwante lipidesoorten gebruikt. Een bijzonder grote rol spelen ceramide, cholesterol, vrije onverzadigde vetzuren en aminozuren (L-glutamine, L-arginine).

 

terug naar de beginpagina